Gol Kolarova nedovoljan za Siti, Braga izbacila Liverpul

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Dinama iz Kijeva, Benfike, Tventea, Spartaka iz Moskve, Porta, Viljareala, PSV
Ajndhovena i Brage izborili su plasman u četvrtfinale Lige Evropa.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva izgubili su na gostovanju od Mančester sitija sa 0:1, u revanš utakmici osmine finala Lige Evropa, ali su prošli dalje jer su u prvoj utakmici na svom terenu pobedili sa 2:0.

Jedini gol na utakmici postigao je reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov u 39. minutu iz slobodnog udarca. On je igrao do 88. minuta.

Siti je veći deo utakmice igrao sa 10 igrača pošto je u 36. Minute napadač Mario Baloteli dobio crveni karton.

Reprezentativac Srbije Miloš Ninković igrao je za ukrajinski tim do 45. minuta.

Tvente se plasirao u četvrtfinale i pored poraza od Zenit iz Sankt Peterburga od 0:2. U prvoj utakmici Holanđani su slavili sa 3:0.

Golove na stadionu Petrovski postigli su Roman Širokov u 16. i Aleksandar Keržakov u 38. minutu.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković odigrao je celu utakmicu za ruski tim, dok je napadač Danko Lazović teren napustio u 64. minutu.

Fudbaleri Spartaka iz Moskve pobedili su na svom terenu Ajaks sa 3:0 i ukupnim rezultatom od 4:0 se plasirali u četvrtfinale.

Domaći su poveli u 21. minutu golom Dmitrija Kombarova, Veliton je devet minuta kasnije duplirao prednost, a konačan rezultat postavio je Aleks u 54. minutu.

Fudbaleri Porta pobedili su na svom stadionu CSKA iz Moskve, u revanš utakmici osmine finala Lige Evropa i ukupnim rezultatom od 3:1 se plasirali u četvrtfinale.

Brazilac Hulk je u prvom minutu doneo vođstvo Portu, a prednost je duplirao Fredi Guarin u 24. minutu. Jedini gol za ruski tim postigao je reprezentativac Srbije Zoran Tošić u 29. minutu. Bivši igrač Partizana zamenjen je u 72. minutu.

Fudbaleri PSV Ajndhovena plasirali su se u četvrtfinale pobedom nad Rendžersom u Glazgovu od 1:0. Jedini gol na Ajbroksu postigao je Džermejn Lens u 14. minutu.

U prvoj utakmici ekipe su odigrale bez pogodaka.

Viljareal je na svom terenu pobedio Bajer iz Leverkuzena sa 2:1 i ukupnim rezultatom od 5:3 se plasirao među osam najboljih. Santi Kazorla u 33. i Đuzepe Rosi u 61. minutu doneli su španskom timu dva gola prednosti, dok je jedini pogodak za Bajer postigao Eren Derdijok u 82. minutu.

Fudbaleri Liverpula i Brage odigrali su bez golova na Enfildu, a taj rezultat odgovarao je portugalskom timu koji je u prvoj utakmici pobedio na svom terenu sa 1:0.

Pari Sen Žermen i Benfika odigrali su na Parku prinčeva nerešeno 1:1, a taj rezultat odgovarao je portugalskom klubu, koji je ukupnim rezultatom od 3:2 prošao u četvrtfinale.

Benfika je povela u 27. minutu preko Nikolasa Gaitana, a izjednačio je Matje Bodmer osam minuta kasnije.

(old_image)

Revanš utakmice osmine finala Lige UEFA:

Mančester siti – Dinamo 1:0 (0:2)
(Kolarov 39.)

Spartak – Ajaks 3:0 (1:0)
(Kombarov 21, Veliton 30, Aleks 54.)

Zenit – Tvente 2:0 (0:3)
(Širokov 16, Keržakov 37.)

PSŽ – Benfika 1:1 (1:2)
(Bodmer 35. – Gaitan 27.)

Porto - CSKA 2:1, prvi meč 1:0
(Hulk 1, Guarin 24 - Tošić 29.)

Liverpul - Braga 0:0, prvi meč 0:1

Viljareal - Bajer L. 2:1, prvi meč 3:2
(Santi 31, Rosi 61 - Derdijak 81.)

Glazgov Rendžers - PSV 0:1, prvi meč 0:0
(Lens 13.)

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evropa obaviće se sutra od 13 sati u Nionu.

Pogledajte još