Crnogorcima samo bod protiv Bugarske

Engleska je žu Londonu igrala 2:2 sa Švajcarskom i stekla samo bod prednosti u odnosu na Crnu Goru, ali su posle večerašnjeg duela u Podgorici te dve reprezentacije ponovo izjednačene na vodećoj poziciji.

Crna Gora je posle dominacije u prvom poluvremenu povela golom Radomira Đalovića u 53. minutu. On je atraktivnim volej udarcem realizovao centaršut Vladimira Božovića sa leve strane.

Izjednačio je Ivelin Popović u 65. minutu, na asistenciju Petra Zaneva.

U 72. minutu za Crnu Goru je zaigrao Stevan Jovetić. Fudbaleru Fiorentine to je bio prvi meč u sezoni posle povrede kolena prošlog leta.

"Bili smo dobri i kvalitetni, a ovaj rezultat nam odgovara. Jedna nesmotrenost u drugom poluvremenu nas je koštala izjednačenja.Igrači su želeli pobedu, ali se vidi umor zbog kraja sezone. To je možda oduzelo snagu za pobedu".

"Rezultat iz Londona ohrabruje Crnu Goru, i dalje smo u igri i za prvo i drugo mesto", rekao je novinarima posle meča selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar.

Strelac jedinog gola za domaćina Radomir Đalović ocenio je da Crna Gora i dalje ima dobre šanse za osvajanje prvog mesta u grupi.

"Imali smo dosta šansi, pogodili smo dve prečke. U završnici smo malo pali, nismo iskoristili šansu da zasednemo na čelo tabele. Verujem da ćemo se do kraja boriti sa Englezima za prvo mesto
", kazao je Đalović.

Grupa G:

Engleska - Švajcarska 2:2
Crna Gora - Bugarska 1:1

Tabela:

1. Engleska 5 3 2 0 11:3 11
2. Crna Gora 5 3 2 0 4:1 11
3. Švajcarska 5 1 2 2 7:7 5
4. Bugarska 5 1 2 2 2:6 5
5. Vels 4 0 0 4 1:8 0

(Beta)

Pogledajte još