Dodeljene nagrade Toni

NJUJORK, 13. juna 2011. (Beta-AP) - Komad "The Book of Mormons" dobio je devet nagrada Toni na svečanoj dodeli američkih pozorišnih priznanja održanoj u nedelju u Njujorku.

"The Book of Mormons", priča o dvojici naivnih misionara u Ugandi, proglašen je za najbolji mjuzikl, a njegovi reditelji Kejsi Nikolo i Trej Parker dobili su priznanje za najbolju režiju mjuzikla. Taj komad nagradjen je i u kategorijama tekst mjuzikla, muzika, ženska epizodna uloga u mjuziklu, orkestracija, scenografija mjuzikla, osvetljenje i zvuk. Za najbolji dramski komad proglašen je "War Horse", koji je dobio ukupno pet nagrada. U kategoriji najbolji rimejk dramskog komada pobedila je predstava "The Normal Heart", a u kategoriji najbolji rimejk mjuzikla "Anything Goes".

Majk Rajlens dobio je nagradu za najboljeg glumca u dramskom komadu, za "Jerusalim", dok je priznanje za najbolju glumicu u drami pripalo Franses Makdormand, za "Good People". Za najboljeg glumca u mjuziklu proglašen je Norbert Leo Buc, za komad "Uhvati me ako možeš", a za najbolju glumicu Saton Foster, za "Anything Goes". Priznanje za najbolju režiju dramskog komada pripalo je Marijani Eliot i Tomasu Morisu, za predstavu "War Horse". Domaćin svečanosti u Bikon teatru bio je Nil Patrik Haris.

Pogledajte još