Primedbe BiH na tekst sporazuma sa Srbijom

0

Potpisivanje sporazuma o saradnji tužilaštava za ratne zločine Srbije i Bosne i Hercegovine odloženo je na predlog glavnog tužioca BiH Milorada Barašina, zbog neslaganja tamošnjeg Ministarstva pravde sa tekstom, saopštilo je u petak srpsko tužilaštvo.

U dopisu Vladimiru Vukčeviću, srpskom tužiocu za ratne zločine, Milorad Barašin obrazložio je predlog za odlaganje „sa žaljenjem“, navodeći da mu je Ministarstvo pravde BiH naknadno dostavilo drugo mišljenje, u kojem je izraženo neslaganje sa tekstom Sporazuma i da su predložene izmene koje suštinski menjaju raniji tekst.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji u progonu počinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida između Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH bilo je predviđeno za 8. i 9. jul u Hagu.

U saopštenju se navodi da Tužilaštvo BiH smatra da Sporazum predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji nastavak pregovora u cilju utvrdjivanja konačnog teksta i pozvalo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da iznese svoje mišljenje.

BEOGRAD, 24. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.