Težak povratak na tržište Kosova

BEOGRAD, 1. septembra 2011. (Beta) - Zabrana izvoza srpske robe na Kosovo i Metohiju nanela je kompaniji Bambi Banat veliku štetu i ona neće moći da povrati pozicije na tom tržištu koje je imala pre embarga, izjavio je u četvrtak direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović, u čijem sastavu posluje Bambi Banat.

"Bambi se posle ove krize definitivno neće vratiti na isti obim prodaje kao pre zabrane izvoza", kazao je on agenciji Beta i dodao da će nakon regulisanja prometa izmedju Srbije i Kosova, Bambi Banat "verovatno imati 20 do 30 odsto manji plasman u južnu pokrajinu".

Petrović je naveo da na to tržište već dolaze kompanije iz drugih zemalja i pozicioniraju se na upražnjena mesta brendova iz Srbije.

"Deo potrošača će se vratiti našim proizvodima, ali deo nikada neće", rekao je on.

Direktor Denjub fuds grupe, u čijem sastavu posluju i "Knaz Miloš" i Imlek, podsetio je da je zbog naziva brenda "Knjaz Miloš" davno prestao da izvozi na Kosovo.

Petrović je podsetio i da je Kosovo i Metohija Bambiju bilo drugo izvozno tržište posle Bosne i Hercegovine, sa plasmanom vrednim oko tri miliona evra.

...

Pogledajte još