Partizanu fali 5 miliona evra!?!

Ne samo što bukti rat u Humskoj 1, nego navodno i dugovi odjednom dramatično rastu... Kako se može čuti, predsednik Partizana Dragan Đurić je više puta na sednicama Sekretarijata i Upravnog odbora poslednjih dana rekao saradnicima da su crno-beli posle letnjeg prelaznog roka i neuspeha u Evropi sada u dugu od pet miliona evra!

Neverovatno je kako se cifre i priče o finansijskim problemima menjaju iz dana u dan, kao da se radi o kusuru iz supermarketa, a ne o milionima.

- Ma, to su budalaštine. Kad bi svi bili kao Partizan... Dogovorili smo da više nećemo da komentarišemo takve stvari, potpuno smo okrenuti utakmici sa Jagodinom. Svima je cilj da taj meč dobijemo - izričit je predsednik Partizana Dragan Đurić.

Ni ako priča u nekom budućem vremenu dobije zvaničnu potvrdu, neće biti tu ništa novo. Tri godine su čelnici srpskog prvaka govorili kako klub nema nikakve finansijske probleme, pominjale su se samo rate za pojedine kredite od 200.000 do 800.000 evra, koje "samo što nisu regulisane". A, onda je na kraju prošle sezone član UO Ratomir Babić otkrio da je Partizan "upravo" vratio sve dugove, koji su dostizali sumu od 15 miliona evra i da je sada klub na nuli.

Od tada, krajem maja, do danas, crno-beli su samo na ime transfera igrača zaradili više od 15 miliona evra. Neka su u letnja pojačanja potrošena i ta skoro četiri miliona, kako je rekao predsednik Partizana Đurić, pa se opet dolazi do razlike zbog koje je praktično nemoguće da srpski prvak bude u dugovima. Pogotovo nije normalno da su narasli brzinom svetlosti od majske nule do septembarskih pet miliona.

- Kada smo došli u klub nasledili smo dug od 15,8 miliona evra. Od Lige šampiona dobili smo devet miliona, a osam je otišlo na primanja igrača. Na kraju prošle godine poslovali smo sa 600.000 evra u plusu. Ostalo je da platimo dve rate po 250.000 evra kredita i to će doći za naplatu u septembru. I to je sve! Nećemo biti u "minusu", jer nam sponzori uplaćuju rate i imamo priliv od prodaje igrača - rekao je nedavno Dragan Đurić.

Zato pet miliona duga ne bi trebalo da postoje ni u šali.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još