Španija prvi finalista EP

KAUNAS, 16. septembra 2011. (Beta) - Košarkaška reprezentacija Španije prvi je finalista Evropskog prvenstva u Litvaniji, a za to se izborila u petak pobedom nad Makedonijom od 92:80 (26:18, 18:27, 27:17, 21:18).

Španija će u nedelju u finalu igrati sa pobednikom večerašnjeg meča Rusija - Francuska.

Makedonci su se borili tokom prvog poluvremena, koje su čak dobili sa pola koša razlike 45:44, ali su Španci u drugom poluvremenu počeli da pogadjaju bolje i već u trećoj četvrtini su napravili veću razliku, koju su držali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Huan Karlos Navaro sa 35 poena, uz šut iz igre od 56 odsto. Pau Gasol je doprineo trijumfu sa 22 poena i 17 skokova.

Makedonci su već plasmanom u četvrtfinale obezbedili istorijski uspeh i dobili odlikovanje u svojoj zemlji, a polufinalom su premašili sva očekivanja.

Nekoliko hijada gradjana Skoplja okupilo se u petak na glavnom gradskom trgu Makedonija da bi uživo gledali košarkašku utakmicu svoje reprezentacije. Svi kafići bili su prepuni navijača, a skoro sve firme pustile su ranije svoje zaposlene s posla, dok su učenici pušteni kućama da bi stigli na vreme da gledaju meč.

..

Pogledajte još