Kulturni sektor do ciljeva kroz saradnju i umrežavanje

0

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) – Organizacije i inicijative kulturnog sektora širom Evrope mogu kroz saradnju na zajedničkim projektima i razmenom ideja da ostvare svoje ciljeve i postanu važni činioci društva, ocenjeno je u ponedeljak na panel diskusiji "Mreža mogućih puteva".

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) – Organizacije i inicijative kulturnog sektora širom Evrope mogu kroz saradnju na zajedničkim projektima i razmenom ideja da ostvare svoje ciljeve i postanu važni činioci društva, ocenjeno je u ponedeljak na panel diskusiji „Mreža mogućih puteva“.

Rukovodilac kancelarije „Tačka kulturnog kontakta“, koja je organizator diskusije, Lola Joksimović rekla je da se „zaposleni u kulturnom sektoru umreže i povežu kako bi ostvarili svoje ciljeve, uneli promene i povećali kapacitete“.

„Umrežavanje predstavlja način za rešavanje problema nedostatka infrastrukture i ljudskih kapaciteta, ali i sredstvo za pronalaženje partnera i uspostavljanje kontakata, kao i za komunikaciju sa vladinim zvaničnicima i medjunarodnim finansijerima“, ukazala je Joksimović.

Na panel diskusiji u Domu omladine, kolegama iz Beograda predstavljen je primer funkcionisanja Medjunarodne mreže savremenih izdavačkih umetnosti (IETM).

Milica Ilić iz IETM-a kazala je da je ta mreža, čiji je član „Bitef“, nastala iz civilnog društva kao podrška nezavisnoj kulturnoj sceni. „Profesionalci nisu želeli da saradjuju putem državnih institucija, već da stvore organizaciju pomoću koje bi komunicirali ‘jedan na jedan'“, rekla je Ilić.

Ona je dodala da IETM sada ima 570 članova, uglavom iz Evrope, koji se sastaju kako bi upoznavali scenske umetnosti iz različitih krajeva Evrope i razmenjivali iskustva i ideje.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.