Regionalna liga donosi dobre utakmice

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) - Direktor rukometnog kluba Crvena zvezda Nenad Peruničić ocenio je u utorak na konferenciji za medije u Beogradu da će regionalna SEHA liga doneti tom timu mnogo jakih utakmica.

"Crvena zvezda je odlučila da igra regionalnu ligu i to može da nam zbog jakih utakmica donese samo dobro, kao što je privlačenje novih sponzora. Liga može da se proširi u narednim godinama, cilj osnivača je da naprave ligu koja će biti najjača posle nemačke Bundes lige", rekao je Peruničić.

Direktor Zvezde je nagovestio cilj osnivača lige da se od sledeće sezone takmičenju pridruže ekipe iz Madjarske, Slovenije i Austrije. On se osvrnuo i na potencijal lige da dodatno podigne kvalitet igračkog kadra Zvezde.

"Hoćemo da stvorimo nove igrače koji će napredovati kroz jake utakmice. Domaća liga se prethodnih godina svodila na dve-tri ekipe i igrači nisu imali napretka zbog čega smo loše prolazili u Evropi i služili kao topovska hrana", kazao je direktor Zvezde.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija složio se sa Peruničićem da učešće u regionalnoj ligi najviše znači igračima. On je izneo i očekivanja od prve utakmice u SEHA ligi koju crveno-beli igraju protiv hrvatske ekipe Nekse iz Našica.

"Sutra protiv Neksea će biti teško. U prošlom kolu su igrali nerešeno sa Zagrebom. Oni su druga ekipa u Hrvatskoj. Mislim da će biti prava utakmica. Ozbiljna su ekipa koja ima izgradjen sistem. Prilagodjavaju se svakoj odbrani", istakao je Butulija.

Utakmica Crvena zvezda - Nekse igra se u sredu od 17.00 na Banjici.

..

Pogledajte još