Najjači Srbin oborio svetski rekord!

0

Šampion sveta sa novim svetskim rekordom u benč presu, u kategoriji od 140 kilograma, Rade Savić sprema se da u Irskoj obori još jedan rekord, a njegov Gornji Milanovac se već sprema da ga dočeka.

Savić je jutros iz Irske rekao da će sigurno oboriti svetski rekord sa opremomn i da će sa dva pehara, kao najjači Srbin na svetu, stići u Srbiju sa svetskog prvenstva koje se završava u subotu 19. novembra.

Kada sam se popeo na pobedničko postolje i kada je zasvirala naša himna zaplakao sam od sreće, a Irci su neprekidno aplaudirali. Kada se vratim, pravo ću sa aerodroma u Gornji Milanovac da radost podelim da roditeljima i komšijama„, uzbuđeno je rekao 27-godišnji Savić.

On je pre dva dana, bez opreme, podigao teret od 260 kilograma što je za 35 kilograma više od prethodnog svetskog rekorda. On se sprema da u sredu, 16. novembra u disciplini sa opremom da osvoji i drugi pehar.

Vest da je Savić postao prvak sveta, u njegovom rodnom Gornjem Milanovcu izazvala je oduševljenje a predsednik opštine Milisav Mirković uputio mu je čestitke sa željom da obori i drugi rekord.

U njegovoj porodici majka Mirjana i otac Jeroslav, koji su rođeni u Gojnoj Gori na Maljenu, neprekidno primaju čestitke, a mladi dolaze da se interesuju kada je počeo da diže tegove, koliko dnevno trenira i traže fotografije.

Majka Mirjana mu je poručila da ga čekaju njegove omiljene puslice, koje dugo nije jeo, jer je zbog višemesečnih treninga imao specifičan režim ishrane.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.