Jovanović: Zasluženi smo pobedili!

"Grupa je veoma teška i smanjuje se prostor za greške i neplanirano gubljenje utakmice. Zato je svaka utakmica jako nervozna, a takva je bila i večeras... Ekipa se postaje i pobedom u gostima nad jačim timovima, a mi smo sada napravili dobar iskorak u formiranju hrabrosti, samopouzdanja i vere u sebe", rekao je Jovanović.

Partizan je pobedio u Milanu favorita Armani sa 69:65, iako je u jednom trenutku gubio i sa 21 poenom razlike.

"Imali smo ideju šta hoćemo u napadu, ali nismo uspeli to da iskoristimo, kao ni otvorene šuteve, što je unelo dodatnu nervozu. Mi smo ispali iz napada, a oni su postizali lake poene. Nismo se predavali, treću četvrtinu smo odigrali 'u klinču', a u četvrtu smo ušli jako hrabro i verovali smo da poslednjeg minuta da možemo da preokrenemo. Na kraju smo zasluženo slavili", rekao je Jovanović.

POGLEDAJ VIDEO: Velika pobeda Partizana u Milanu

Jedan od junaka pobede bio je iskusni Dušan Kecman, koji je u poslednja tri minuta mnogo doprineo velikom prekoretu.

"Ovo je jako važna pobeda. Tok utakmice je nagoveštavao da ne možemo da uđemo u izjednačenu završnicu, ali nama je najbitnije da se igra 40 minuta. Pokušavali smo da spuštamo razliku, a kada smo se
približili, oni su počeli da paniče i bili smo nesigurni, što smo mi iskoristili. Svaka čast svima, stvarno
", rekao je 34-godišnji Kecman.

POGLEDAJ VIDEO: Grobari u Milanu

Plejmejker Ejsi Lo je odigrao šuterski loše prvo poluvreme, ali je u poslednjim sekundama bio potpuno siguran sa linije za slobodna bacanja.

"Bilo je jako teško. Loše smo počeli, loše igrali i loše šutirali, ali se nismo predavali. (Nikola) Peković je bio odličan, Kecman je odigrao dobro... bio je potpuni timski uspeh. Trener nam je samo govorio da se ne predajemo, da se borimo do kraja. To smo i uradili i približili smo se plasmanu u Top 16", rekao je Lo.

Partizan u šestom kolu Evrolige igra u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Beta

Pogledajte još