Fish Fest Beograd

Fish Fest počinje u petak, 27. juna u 11.00, svečanim otvaranjem na obali kod Nebojša kule, ispred restorana "Vodenica", koji je, s udruženjem "Dunav u srcu", organizator drugog Međunarodnog takmičenja u kuvanju riblje čorbe. Manifestacija traje do 29. juna, kada će biti finalno takmičenje i proglašenje pobednika.

Na Fish Festu učestvuju takmičari u pripremanju riblje čorbe, poznati ugostitelji, kulturno-umetnička društva, tamburaški orkestri, poznate vinarije i majstori gastronomije. 

Posebno treba pomenuti ekipu predsednika Saveza kuvara mediteranskih i evropskih regija Mira Bogdanovića, koji će u petak, za otvaranje Fish Festa 08, pripremiti rižoto od morskih plodova od 1,2 tone (odnosno 5.000 porcija), navodi se na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

Mogućnost prijave učešća u pripremanju riblje čorbe imaju i lokalne turističke organizacije. Za pobednike su obezbeđene nagrade: za prvo mesto predviđena je nagrada u iznosu od 160.000 dinara, za drugo mesto - 80.000 dinara, a treće mesto biće nagrađeno sa 40.000 dinara.

Manifestacija Fish Fest Beograd 08 uključena je u zvaničnu proslavu Dana Dunava.

J. K.

Pogledajte još