Beogradski metro prvi posao na Balkanu

0

Francuska kompanija Alstom transport očekuje da će sklopiti ugovor o izgradnji metroa u Beogradu i da će tim projektom započeti poslovanje na Balkanu, izjavila je potpredsednica "Alstom transporta" Paskal Grase.

„Projekat izgradnje beogradskog metroa je na početku i tek predstoje razgovori između naše kompanije i Beograda o mogućem ugovoru“, rekla je Grase u intervjuu agenciji Beta.

Ona je istakla da francuska kompanija koja posluje na svim kontinentima, planira da posluje i u zoni gde do sada nije bila prisutna, na Balkanu, za šta je prava prilika učešće u izgradnji beogradskog metroa.

O projektu metroa u Beogradu ona je govorila u kancelariji u sedištu „Alstom transporta“ u pariskom predgrađu Sen-Uen u kome radi 5.000 ljudi.

Alstom transport je prisutan u više od 60 zemalja i zapošljava 27.000 ljudi. Između ostalog, proizvodi brze i vozove veoma velike brzine (više od 300 kilometara na sat).

Svaki treći voz i svaki četvrti metro u svetu delo su Alstoma, a prošle godine, kako se navodi u promotivnom materijalu kompanije, jedan od njihovih vozova postigao je svetski rekod u brzini od 574,8 kilometara na sat.

PARIZ, 3. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.