Nova godina u Njujorku: Holivud za drugarice!

0

Možda film "Nova godina u Njujorku" objedinjuje sve zbog čega mnogi preziru Holivud, ali s površine gledano to je relaksirajući, porodični film za umrtvljivanje moždanih ćelija.

Nakon jedva preživljenog „Dana zaljubljenih“ (Valentine’s Day) pomislili smo da će se holivudska rom-com legenda Geri Maršal odmoriti od komedija pretrpanih poznatim glumcima. Ali ne, što bi, kada je toliko potrošačkih praznika na koje svet „pada“. Jedna za drugom nanizaše se stare i nove zvezde za film „Nova godina u Njujorku“ (New Year’s Eve) i eto nama još jedne „bioskopske radosti“. Samo, strah nas nešto da se Maršal ne odluči da pravi trilogiju i da nas uskoro presretne „Dan zahvalnosti“?!

Dok se Dan zaljubljenih „najjače“ slavi u Los Anđelesu, logično, Nova godina je rezervisana za istočnu američku obalu – Njujork. Kliše kome je teško odoleti – blještavi Tajms skver doveden do usijanja duhom praznika, a u vazduhu atmosfera koja poziva na oprost, ljubav, nadu i zajedništvo, jer kad je bolje nego u novoj godini krenuti od nove, bele stranice knjige života. Stvarno lepo, ali opet kad treba nabrojati glumce koji pokušavaju da nas ubede u nove početke – e pa, nema šanse, ma koliko verovali u ideju. Ali, ukratko, tu su svi koje reditelj voli i često angažuje u svojim romantičnim filmovima i, na žalost svih glumaca, Džon Bon Džovi. Ispostavilo se da je Zek Efron tu zvezda sa najviše energije…

Pogledajte TREJLER i videćete koje sve holivudske zvezde je izabrao Geri Maršal za priču u kojoj se, naravno, životi junaka prepliću na različite porodično-ljubavne načine u tom danu 31. decembra kada se kao odlučuje kakva će sledeća godina biti.

U brdu patetike, ipak, može se naći mlaka neka nota topline u ovom filmu, taman toliko da pozovete drugarice na opuštajuće druženje u bioskopu, bez ikakvih očekivanja. Odavno od Maršala nemamo prevelika očekivanja. A kad se samo setimo njegovih hitova „Zgodna žena“ (Pretty Woman) i „Frenki i Džoni“ (Frankie and Johnny)…

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.