Snima se prvi srpski 3D film "Zmajovini pangalozi"

0

U Banatskim Karlovcima počelo je snimanje dugometražnog igranog filma "Zmajovini pangalozi", u režiji Bobana Skerlića, koji je, uz Vladimira Andrića i autor scenarija.

Scenario filma Bobana SkerlićaZmajovini pangalozi“ su adaptacija originalnog pozorišnog komada Ivane Dimić. Direktor fotografije je Kosta Glušica.

Snimanje filma nastavlja se sredinom februara, a osim u Banatskom Karlovcu, snimaće se i u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i Subotici.

Film „Zmajovini pangalozi“ će biti prvi 3D film sa ovih prostora, porodična komedija sa elementima mjuzikla. U njemu se nalaze brojne muzičke sekvence, uključujući i songove kojima poezija Jove Zmaja dobija muzičku podlogu.

Tema filma, ipak, i nije tako vesela – reč je o batini kao vaspitnoj metodi. Radnja je smeštena u Jututuniju, koja jako liči na Srbiju na kraju devetnaestog veka. Ali, na žalost i na današnju Srbiju, u kojoj je nasilje i dalje vid vaspitavanja.

Glavni junaci su šestoro desetogodišnjaka: junaci preuzeti iz poezije Zmaj Jove Jovanovića – Pura Moca, Seka Pela, Lenji Gaša, Nespremna Ana, Ludi Tola i Laza Materina Maza. Pored redovnih đačkih izazova i zadataka, deca se suočavaju i sa surovim vaspitnim metodima, ne samo u školi, od strane surovog i strogog učitelja Rajice, već i kod kuće. Zmaj Jova je taj koji im pomaže u nevoljama i zajedno sa decom progoni batinu s one strane zakona.

FOTO GALERIJA: Snimanje filma „Zmajovini pangalozi“

U filmu se pojavljuje veliki broj dece, a glavne uloge tumače: Andrija Gojković (Pura Moca), Vida Stanić (Nespremna Ana), Luka Subotić (Ludi Tola), Saša Sinđelić (Seka Pela), Miloš Klanšček (Lenji Gaša) i
Balša Camović (Laza Materina Maza).

U filmu igraju i Tihomir Stanić (Zmaj Jova), Branislav Lečić (učitelj Rajica), Dragan Bjelogrlić (kralj), Bojana Maljević (Persida), Marko Gvero, Borka Tomović. U posebnim ulogama, pojaviće se i Timoti Džon Bajford, Donka Špiček, Raša Popov, Ljubivoje Ršumović, ali i veliki broj drugih ličnosti iz javnog života.

Muziku za songove pišu različiti, poznati muzičari iz regiona, koje ćemo posebno predstaviti.

Želja autorskog tima je da se uz najviše umetničke i tehnološke standarde, napravi drugačiji, zanimljiv i moderan porodični film. Film koji najsavremenijim filmskim jezikom govori o starim problemima našeg društva, piše u saopštenju producenata.

Reditelj Boban Skerlić i direktor fotografije Kosta Glušica na setu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.