Novak Đoković i Jelena Janković najbolji u 2011.

Najbolji teniser sveta nagradu je dobio u godini kada je od 59 mečeva 57 pobedio, osvojio tri gren slema i došao na prvo mesto ATP liste, dok je Jankovićeva sa zauzetim 14. mestom na WTA listi, ipak, bila najuspešnija u ženskoj konkurenciji.

Svetske prvakinje u konkurenciji do 14 godina (Ivana Jorović, Nikolina Jović, Tamara Tomić) dobile su nagradu za najbolju reprezentaciju, dok je njihov selektor Nikola Živković proglašen za najboljeg trenera.

U mlađim kategorijama nagrade su dobili: do 18 godina Natalija Kostić i Miki Janković, do 16 godina Saška Gavrilovska i Nikola Milojević, do 14 godina Ivana Jorović i Filip Grbić i do 12 godina Mia Mijatović i Miomir Kecmanović.

Za najbolje turnire izabrani su "Mocart open" u beogradskom sportskom centru "Olimp" i turnir na Paliću.

Najbolji sudija je Marijana Veljović, koja je dobila pozivnicu za Olimpijske igre u Londonu, kao i na Otvoreno prvenstvo Australije.

Podeljene su nagrade i novinarima, pa je za najboljeg komentatora izabran Nebojša Višković (Sport klub), a za najboljeg novinara pisanih medija Nebojša Mandrapa (Večernje novisti).

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je 2011. godina bila izuzetno uspešna i da u sledećoj treba "ispuniti očekivanja javnosti".

"Očekujem da će rezultati biti još bolji", rekao je Jeremić na svečanom koktelu u Beogradu, povodom dodele nagrada najboljima.

Beta

Pogledajte još