Božić i seks? Raduj se, valja se!

Ima jedan vic o penzionerima i seksu. Kaže - šta je penzioneru milije i draže, seks ili Božić?

Odgovor je: Božić!

Zašto?

Pa zato što je češće.

Mada, ima penzionera koji bi ovo oštro demantovali. Hvala Bogu.

E, sad, kako stojimo sa seksom kad su verski praznici u pitanju? Pa, to je bar lako pitanje. Prvo ide post i uzdržavanje , a onda može da se navali. Nema ništa grešno u ljubavi, a ni u seksu. Praznik na praznik.

Da ovo nije samo puko trućanje svedoči podatak da je, na primer u SAD-u najčešći rođendan 16. septembra, devet meseci nakon božićnih praznika. Em je napolju zima, pa se valja ugrejati, em dan kraće traje, em još i kriza...Pa što da se nepotrebno troši struja.

Osim toga, dani oko novogodišnjih i božićnih praznika su puni raznih kolektivnih i privatnih drzuženja i zabava. Malo se više popije, opusti...Pa, jednom se živi. A ionako se više kajemo zbog onoga što nismo, nego zbog onoga što jesmo uradili. I tako, deca se rađaju više i češće u avgustu i septembru. Pogledajte u svom okruženju i lako ćete to uočiti. Nijanse ( rođendan u avgustu ili septembru) su u kaledaru, juliajskom i gregorijanskom, odnosno da li se Božić slavi 25. decembra ili 7. januara.

Studija The Daily Beasta pokazuje da se devet posto začeća ostvari u sedmici od Božića do Nove godine. Osim začeća, prodaja kondoma se udvostruči tokom dvanaestog meseca, kada se po novom kalendaru obeležavaju novogodišnji i božićni praznici.

Ove dane ljudi povezuju sa druženjem i hedonizmom, za njih se tako i spremaju i u njima i uživaju. Uostalom ako se nema za neko romantično ili egzotično putovanje, za bogatu trpezu, tu je uvek sirotinjska zabava.

E, zato je više začeća u januaru nego u avgustu, iako toplo vreme, kako kažu naučnici - jačaju seksualnu želju. Nauka je jedno, a život nešto drugo.
Studija Univerziteta u Indiani kaže da se parovi češće seksaju naveče nego ujutro jer je to jedino vreme kad su sami. Tinejdžeri se češće seksaju u razdoblju od tri do šest popodne (dok matorci rade).
Petak i subota su najpopularniji dani za seks, a nedelja je najgori, navodi se u toj studiji.
Dakle, na praznik praznujte, po svim osnovama. Može i po svim sobama. A kad opet dođe radni dan, bar ćete znati da ste praznik leeeeepo proveli. Valja se.

Pogledajte još