Delez zatvara sedam prodavnica u Srbiji

BEOGRAD, 12. januara 2012. (Beta) - Belgijski trgovinski lanac Delez grupa zatvoriće u narednih šest meseci u Srbiji sedam prodavnica i to tri u Šapcu i po jednu u Vranju, Kragujevcu, Baljevcu i Mrčajevcima, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u kompaniji Delez Srbija.

Direktor Delez grupe za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru David Vander Skuren kazao je da se te prodavnice zatvaraju u cilju optimizacije maloprodajne mreže, a ona podrazumeva otvaranje novih, rebrendiranje, renoviranje, ali i zatvaranje nekih prodavnica.

"Analizirali smo našu maloprodajnu mrežu i odlučili da napravimo izvesne izmene, kako bismo što uspešnije pružali najbolje usluge našim potrošačima", kazao je on.

Prema njegovim rečima, zaposlenima u prodavnicama koje će se zatvoriti, gde god je to bilo moguće, ponudjen je posao u drugim objektima u sistemu Delez Srbija. "Onima kojima zbog opravdanih razloga nismo bili u mogućnosti da ponudimo posao, biće ponudjena najbolja moguća opcija kako bi što lakše podneli promenu", kazao je on.

Vander Skuren je naglasio i da će u toku ove godine u Srbiji postepeno biti otvoreno 20 novih prodavnica koje bi trebalo da obezbede dodatnih 600 radnih mesta, dok će 40 prodavnica biti renovirano.

Pogledajte još