Mađari i Rusi podelile bodove

U veoma neizvesnoj i na momente napetoj utakmici, Mađarska i Rusija su podelili bodove, iako su obe selekcije u određenim trenucima meča imali i osetniju prednost.

Mađarska je odlično otvorila meč i u nekoliko navrata imala i pet golova prednosti, ali ih je Rusija sustigla u samom finišu prvog dela. U nastavku su poveli Rusi sa tri gola, ali je sredinom drugog poluvremena rezultat izjednačen i ekipe su ušle u egal završnicu.

Čini se da su Mađari bili bliži pobedi, ali su uporni Rusi uspeli da održe priključak. Imali su Rusi i priliku za pobedu, ali sa igračem manje nisu uspeli da naprave terensku razliku.

Utakmica je odigrana pred skoro punim tribinama novosadskog Spensa. Mađarske rukometaše bučno je bodrilo nekoliko hiljada gledalaca koji su uglavnom stigli iz Mađarske, a domaća publika stala je na stranu Rusije i podržala je, posebno u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u selekciju Rusije bio je Mihail Čipurin sa pet golova, dok su u selekciji Mađarske odskočili Gabor Češar sa osam i Đerđ Ivanšik sa šest golova.

U prvom meču Grupe C Španija je pobedila aktuelnog evropskog šampiona Francusku sa 29:26.

Beta

Pogledajte još