Ju es stil nezadovoljan rezultatima u Srbiji

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Kompanija Ju es stil Srbija saopštila je u ponedeljak da je nezadovoljna svojim finansijskim rezultatima u Srbiji i da nastoji na nadje najbolje rešenje za poboljšanje stanja u smederevskoj železari.

"Ekonomska situacija u Evropi, naročito u Južnoj Evropi, gde se nalaze i postrojenja Ju es stil Srbija, veoma je teška. Naši finansijski rezultati u Srbiji su neprihvatljivi i nastojimo da istražimo sve mogućnosti u cilju poboljšanja trenutne situacije", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Centrala Ju es stila u SAD najavila je da će 31. januara odlučivati o sudbini železare u Srbiji zbog loših poslovnih rezultata, prouzorokovanih globalnom ekonomskom krizom.

Vlada Srbije je, prema informacijama Bete, spremna da pomogne da ne dodje do zatvaranja Ju es stila, najvećeg srpskog izvoznika, ali još nije odlučeno na koji način će to biti učinjeno.

Od dve visoke peći u smederevskoj železari jedna je stavljena u režim takozvanog tihog hoda, a pre desetak dana rukovodsto kompanije je donelo odluku o četvorodnevnoj radnoj nedelji.

Pogledajte još