Napadnuti hrvatski navijači

0

Jedan hrvatski rukometni navijač lakše je povređen u Novom Sadu, a oštećeno je i oko 15 vozila sa hrvatskim registarskim oznakama, rečeno je u novosadskoj policiji.

Kolona automobila navijača hrvatske rukometne reprezentacije napadnuta je sinoć između Veternika i Novog Sada, kada su se vraćali sa utakmice Evropskog prvenstva između Francuske – Hrvatske.

Napad se dogodio kada je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone automobila hrvatskih registracija.

Kolona vozila je, kako su rekli, gađana kamenjem i ciglama. „Odjednom su se stvorili pored automobila. Bili su maskirani, s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa. Odjednom su počeli da bacaju kamenje i cigle. Jedan kamen me pogodio u vrat„, rekla je Renata Bičanić, prenosi Jutarnji list.

Portparolka policije Mileva Tomić rekla je oko 15 vozila oštećeno na više različitih lokacija u Novom Sadu, a da se konačan broj još ne zna.

„Policija je do sada uhapsila šest osoba koje se dovode u vezu sa ovim incidentima i intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti“, rekla je Tomić.

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Francusku sa 29:22 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Hrvatsku je večeras bodrilo preko 4.000 navijača.

Kako su agenciji Beta potvrdili u organizaciji Ervopskog prvenstva, pojedini navijači večaras su vređali volontere u novosadskoj hali Spens, a pre dva dana napali su i maskotu prvenstva.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.