Agencija tužila čelnike Novog Sada

BEOGRAD, 25. januara 2012. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i članova Gradskog veća kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu ATP Vojvodini, saopštila je u sredu Agencija.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi "više od 100 miliona evra" zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

"Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su od dana stupanja na dužnost službenih, i odgovornih lica grada Novog Sada zloupotrebili svoj položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu gradu Novom Sadu, preduzeću ATP Vojvodina iz Novog Sada i Iliji Deviću kupcu i većinskom vlasniku društvenog kapitala istog preduzeća i manjinskim akcionarima", navela je Agencija.

Agencija za borbu protiv korupcije je podsetila da je Agencija za privatizaciju 30. jula 2004. godine zaključila ugovor sa Devićem o prodaji društvenog kapitala ATP Vojvodine metodom javne aukcije.

Nakon zaključivanja ugovora kupac je pristupio realizaciji ugovornih obaveza koje se odnose na izmirivanje dospelih rata, socijalnog programa i investicionih ulaganja.

Iz spisa predmeta je, kako se navodi, nesporno da je investitor ispunio sve svoje ugovorom propisane obaveze, a da grad Novi Sad neizvršavanje svojih pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom za naknadu štete koja je upravo nastala neizvršavanjem ugovornih obaveza.

Pogledajte još