Mogućnost da Vlada otkupi Železaru

0

Radna grupa Vlade Srbije će danas razgovarati sa menadžmentom američke kompanije Ju-Es-Stil Srbija, a jedna od mogućnosti je i da Srbija otkupi železaru koja se suočava sa finansijskim problemima

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) – „Sutra ćemo imati razgovore sa predstavnicima menadžmenata na iznalaženju rešenja za probleme u kojima se železara nalazi. Jedan od tih scenarija jeste i preuzimanje fabrike, ali ne planiramo da dugoročno budemo vlasnici“, rekao je šef radne grupe Dušan Nikezić televiziji B92.

On je istakao da je cilj Vlade Srbije održanje proizvodnje u smederevskoj železari kako bi se eventualno pronašao novi strateški partner.

Nikezić, državni sekretar Ministarstva finansija Srbije, rekao je da vlada ne planira da upravlja železarom, već da u kriznom periodu pomogne da se problem premosti kako bi lakše pronašla strateškog partnera.

Upitan kako bi Srbija obezbedila novac za kupovinu železare u Smederevu, koja zbog velikih dugova radi smanjenim kapacitetom, Nikezić je rekao da bi to bilo učinjeno „iz sredstava namenjenih za podršku privredi“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.