Osvoji put u London!

Svoju limenku možeš dizajnirati u okviru kampanje " Rekreiraj.Recikliraj", koja je upravo počela. Zanimljiv naziv kampanje povezuje rekreativno bavljenje sportom i očuvanje životne sredine i reciklažu, jer su te stvari odraz zdrave kulture ličnosti.
Ako imaš ideju i želju da vidiš London, informiši se na sajtu. Rok za prijavljivanje je 10. april.

(old_image)

Ne birini, pa iako tvoje idejno rešenje bude drugoplasirano dobićeš bickl od recikliranog aluminijuma, tako da ćeš umesto automobila ili ozloglašenog gradskog prevoza, njega koristiti da se prevezeš do posla. Od vožnje bicikla korist je višestruka: uštedećeš novac, zategnućeš mišiće, a o kondiciji i da ne pričamo.

Limenkica- ulaznica: Ako doneš pet praznih limenki , možeš gledati besplatno predstavu u dečijem pozorištu "Čarapa"

Najbolji radovi biće izloženi tokom Festivala Supernatural i Mikser Festivala.

 

 Procenat reciklaže aluminijumskih limenki u skandinavskim zemljama je veći od 80%. U Španiji, Nemačkoj, Poljskoj, Turskoj, taj procenat je između 50 i 60% , dok Britanija, Italija, Francuska i Grčka recikliraju do 50% limenki sa tržišta. Lidersku poziciju u svetu zauzima Brazil sa čak 97%. 

Recikliranjem 1 kg. aluminijumskih limenki može da se sačuva 8 kg . rude boksita, 4 kg hemijskih produkata i 14 kW struje. Smanjuje je se potrošnja prirodnih resursa, kao i količina otpada koji nastaje u domaćinstvu

Asocijacija "Sport za sve Srbije", koja je jedan od organizatora, najavila je i početak 20. jubilarnog "Ski Festa" na Kopaoniku od 14. -18. marta 2012. godine, tako da svi zaljubljenici u ovu planinu i sport, pravac Kop!

Kampanja "Rekreiraj.Recikliraj", koja obuhvata četiri akcije kao i prikupljanje limenki na određenim lokacijama, trajaće tokom cele godine i biće sprovedena širom Srbije.Uz Asocijacija " Sport za sve Srbije" organizator je i "Rikend fond".

Pogledajte još