Putari odlučuju o daljem protestu

BEOGRAD, 11. avgusta 2011. (Beta) - Predstavnici preduzeća za puteve u sastavu Nibens grupe u petak će odlučiti na koji način će protestovati jer im nisu isplaćene zaostale zarade, najavila je u četvrtak predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Ona je agenciji Beta rekla da je za petak zakazana vanredna sednica Republičkog odbora sindikata putara na kojoj će se odlučivati da li će putari nastaviti da protestuju uz minimum obavljanja posla ili će preduzeti neke druge mere kako bi ostvarili svoja prava.

Zaposleni u preduzećima za puteve iz Nibens grupe protestuju od 9. avgusta jer nije ispunjen dogovor predstavnika vlasti i banaka od prošle nedelje da im budu isplaćene zaostale zarade. U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš","Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada.

Putari iz Beograda, Niša, Vranja i Novog Sada i u četvrtak su protestovali u svojim preduzećima, a manji broj policajaca je dežurao ispred fabričkih kapija. Radnici Preduzeca za puteve "Kragujevac" ne protestuju jer su dobili zaostale zarade i imaju rok da završe ugovorene poslove.

Prema najavama iz Ministarstva za infrastrukturu Srbije, radnici Nibensa bi u petak trebalo da dobiju zarade.

Pogledajte još