Politika MMF-a je pogrešna

KRAGUJEVAC, 1. maja 2012. (Beta) - Predsednički kandidat koalicije oko Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je u utorak da politika "stezanja kaiša koju nameće MMF stvara velike štete Srbiji".

"Mi se apsolutno zalažemo za suprotno, niko nama sa strane ne može da komanduje da li će Srbija prodati svoja javna preduzeća ili ne. Sada MMF kao uslov postavlja da Srbija što pre rasproda svoja javna preduzeća", rekao je Dačić agenciji Beta u Kragujevcu kod hotela "Šumarice", gde socijalisti tradicionalno organizuju prvomajski uranak.

"Nije nam bilo dovoljno što smo popljačkali sva ova društvena preduzeća za ovih 12 godina, nego treba da prodamo i ono što je jedino u Srbiji vredno ostalo", rekao je predsednik SPS-a.

Prema njegovim rečima, MMF od Srbije traži i da se smanje fondovi za plate.

"Apsolutno mislim da je to pogrešna politika i pod hitno plate moraju da se povećaju u društvenom, državnom i privatnom sektoru, da se napravi ekonomski program razvoja i da se izbriše razlika izmedju domaćih i stranih investitora, s tim što strani investitori moraju da poštuju domaće zakone, prava radnika i sindikata", rekao je Dačić.

Dačić je gradjanima čestitao 1. maj, Medjunarodni praznik rada.

Pogledajte još