Rukometaši bi mogli da iznenade

"Do sada se kvalifikovalo 84 sportista, među kojima su dva tima, od četiri koliko očekujemo. U ovom trenutku reprezentacija će se takmičiti u 15 sportova, što je za nas povećanje za 50 odsto u odnosu na Olimpijske igre u Pekingu", rekao je Jevtić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, praviće se statistike, kojima će se odmeriti snaga delegacija, snaga tima i Srbija će ući u "srednje jake", što nije mali napredak.

U Pekingu 2008. bilo je 91 sportista, koji su se takmičili u 10 sportova. Učestvovala je fudbalska reprezentacija, koje u Londonu neće biti.

"Meni je žao što nema košarke. Realno je trebalo da bude u Pekingu i sada u Londonu. Mi beležimo trend porasta, što je retkost u Evropi, jer svi beleže pad. Mi još očekujemo obe odbojkaške reprezentacije, plivanje, kajak, kanu, veslanje, ženski boks, atletiku", rekao je Jevtić.

On je dodao da očekuje da će se i muška i ženska odbojkaška reprezentacija plasirati na Olimpijske igre, jer su obe evropski šampioni i "moraju da budu u Londonu".

Šef misije olimpijskog tima ocenio je da bi na OI trebalo da učestvuje 110 ili 111 sportista iz Srbije.

"Procena koliko se očekuje medalja je zabranjena. Treba da poštujemo izjave naših sportista. Poruka je da mi u London idemo da ne izgubimo. Neka oni svi ostvare ono što su rekli i biće to veliki uspeh"
, rekao je Jevtić.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008 osvojeno je tri medalje, a u Atini 2004. dve.

"Realno je bilo da u Pekingu osvojimo malo više medalja. Naš sport je u međuvremenu napredovao i mi sada idemo na Olimpijske igre sa evropskim šampionima, svetskim i evropskim prvacima i rekorderima. To je ono što je realnost. Strelci se takmiče u 16 disciplina, mogu 16 medalja da osvoje", rekao je Jevtić.

Na pitanje ko bi u Londonu mogao da priredi najveće iznenađenje, on je odgovorio:" Mislim da bi rukomet mogao da bude veliko iznenađe. Rukometaši idu u London kao debitanti i mnogim igračima je to ostvarenje sna, ali i poslednja šansa da učestvuju na Olimpijskim igrama", rekao je Jevtić.

Sa 84 sportista Srbija je obezbedila učešće u plivanju, atletici, boksu, streljaštvu, veslanju, kajaku, biciklizmu, tekvondu, stonom tenisu, džudou, rvanju, rukometu, vaterpolu i tenisu.

Beta

Pogledajte još