Tužilaštvo traži proveru listića

BEOGRAD, 11. maja 2012. (Beta) – “Tužilaštvo je zahtevalo od policije proveru svih navoda u vezi sa poreklom i autentičnošću listića koji su juče javno prezentovani od strane predstavnika Srpske napredne stranke, kao i da li je to uticalo na regularnost izbornog procesa”, kazao je agenciji Beta portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić optužio je vladajuće stranke za “brutalnu izbornu kradju koja je po obimu veća od izborne kradje koja se desila u septembru 2000. godine”.

Nikolić i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić doneli su u četvrtak na konferenciju za novinare ispred Doma Narodne skupštine vreću punu glasačkih listića za koje tvrde da su pronadjeni u kontejneru i da su to glasovi sa samo jednog biračkog mesta.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić na svom Tviter nalogu napisao je da je vreću sa glasačkim listićima, koje su predstavnici SNS pokazali kao dokaz izborne kradje, ukrao član SNS-a u Zaječaru.

SNS je saopštila da džak sa glasačkim listićima nije iz Zaječara, već iz jednog mesta u Vojvodini i najavila da će objaviti dodatne dokaze o izbornoj kradji 6. maja.