Pastor nije hteo haos u zemlji

0

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da je ta stranka, i pored rezervi po pitanju regularnosti, prihvatila rezultate pokrajinskih i republičkih izbora radi očuvanja stabilnosti u zemlji.

Pastor je u intervjuu za Madjar so (Magyar Szo) rekao da je predstavniku SVM u Republičkoj izbornoj komisiji naložio da glasa za proglašenje konačnih rezultata na predsedničkim i parlamentarnim izborima, kako bi u zemlji bila očuvana stabilnost i bezbednost ljudi.

“Ova instrukcija razlikovala se od mojih ranijih. Ima trenutaka kada stvari postanu kritične, kada bezbednost ljudi i stabilnost zemlje važniji od svega. Da SVM u četvrtak nije podržao konačne rezultate republičkih i predsedničkih izbora, onda ne bi mogao da se proglasi izborni rezultat”, rekao je Pastor.

On je dodao je da bi rezultat toga bila obaveza predsednice Skupštine Srbije Slavica DJukić Dejanović da raspiše naredne izbore.

“Da bi se izbegla ta situacija, dao sam instrukciju za to da naš predstavnik potvrdno glasa. Nezavisno od ovoga, i dalje su na snazi naše ranije formulisane rezerve u vezi sa izborima”, rekao je Pastor.

NOVI SAD, 12. maja 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.