Full line

Ko je nekad u životu prešao punu liniju (onu u saobraćaju, ili neku sličnu...), znaće tačno o čemu ova „Puna linija“ govori... 

U Galeriji Haos otvorena je samostalna izložba mlade crnogorske umetnice Verice Bulatović Filipović u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti iz Podgorice. Ova mlada devojka predstavila nam je svoj projekat- instalaciju naslovljen "Full Line". Izložba Verice Bulatović Filipović je otvorena u utorak, 11. i trajaće do 21. novembra 2008. godine. 

Svoje delo umetnica je posvetila jednom sveprisutnom fenomenu savremenog života u tranzicionom društvu – svakodnevnom gubitku velikog broja ljudskih života u saobraćajnim nesrećama. Traumatično lično iskustvo saobraćajnog udesa navelo je umetnicu da se posveti ovoj temi kroz nesvakidašnje nekonvencionalne crteže, uglavnom crvenim i crnim akvarel olovkama na papiru- fiskalnoj traci, postavljenim na rendgenske snimke u nizu, što sve asocira na punu belu liniju, krv, asvalt, ništavilo, prelazak i stradanje. Uz ovaj rad predstavljen je i film o umetnici i njenom radu.

Čestitamo mladoj umetnici na hrabrosti da se uhvati u koštac sa jednom ovako ozbiljnom temom, želimo joj uspeh u nameri da ukaže na ovaj problem (popravi svet...), i da više nikad ne stvara svoje delo iz ovakvog ličnog iskustva. Ne moramo baš uvek preći punu liniju da bi pričali o njoj. 

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još