Brajant se čuva od povrede

OKLAHOMA SITI, 16. maja 2012. (Beta) - Brajant tvrdi na osnovu analize igre nekih od najboljih košarkaša u istoriji NBA, da je postavljanje pred protivnikom u naletu i padanje na pod da bi se izmamio faul u napadu, previše riskantno.

"Učio sam od prethodnika. (Skoti) Pipen je imao povredu ledja zbog postavljanja, (Leri) Bird je imao povredu ledja zbog postavljanja. Ja ne želim da se postavljam pred protivnika u naletu, to sam shvatio još kao mlad", kazao je Brajant posle utakmice njegovog tima sa Oklahomom.

On je dodao da mu tu teoriju niko nije rekao već da su u pitanju njegova lična zapažanja.

"Video sam igrače koji su se postavljali i ležali na parketu s bolom u ledjima. A video sam i Majkla (Džordana) kako se nikada ne postavlja za faul u napadu, a on je bio zdrav tokom cele karijere. Ista stvar je i s Medžikom (Džonsonom)", rekao je košarkaš Lejkersa.

Tim iz Los Andjelesa poražen je sa 90:119 od Oklahome u prvom meču polufinalne serije Zapadne konferencije, a stručnjaci su zapazili da su Tandersi izgubili samo pet lopti u napadu, delimično zahvaljujući i slaboj odbrani Brajantovog tima.

Ipak, petostruki NBA šampion ne smatra da će njegov tim popraviti agresivnost u odbrani.

Pogledajte još