Toti: Dokazao sam da vredim

KAJZERSLAUTERN, 26. juna 2006. (Beta-Rojters) - Italijanski fudbaler sredine terena Frančesko Toti izjavio je da se večerašnjim postizanjem pobedničkog gola na utakmici sa Australijom u osmini finala Mundijala u Nemačkoj dokazao sebi, ali i svojim kritičarima.
"Kritičari su se u dosadašnjem toku Mundijala baš navrzli na mene, ali sam uvek govorio da ću se pokazati na terenu. Dugo smo imali problema na duelu sa Australijom, ali je na kraju ceo tim zaslužio pobedu", rekao je Toti novinarima posle utakmice.
Italija je poslednjih 40 minuta na duelu sa Australijom imala igrača manje na terenu pošto je crveni karton zaradio odbrambeni fudbaler Marko Materaci.
Međutim, pobedu "azurima" doneo je Toti koji je sačuvao smirenost i pogotkom sa penala u 94. minutu doneo svom timu plasman u četvrtfinale.
"Australija je snažan tim i sada mislim da možemo daleko da doguramo na ovom turniru. Najvažnije je što smo (kada smo ostali sa 10 igrača) zadržali mirne glave", dodao je Toti.
Penal je dosuđen pošto je odbrambeni fudbaler "azura" Fabio Groso pao posle starta Lukasa Nila.
"U mnogim elementima smo dominirali utakmicom, a igrač više nam je olakšao posao. Očigledno je da smo srećni zato što smo došli do osmine finala, ali je razočaravajuće kada ovako završiš takmičenje", rekao je kapiten Australije Mark Viduka.
Fudbaler sredine terena Australije Tim Kejhil nije mogao da veruje da je njegov tim sa Mundijala eliminisala Italija koja je imala igrača manje.
"Ne mogu da verujem. Pokušavali smo da ih slomimo, a onda su oni imali sreću. On (Groso) je pao u šesnaestercu i dobio je penal", rekao je Kejhil.

Pogledajte još