Kako žene vide druge žene?

0

Iako se često muškarci optužuju da na lepši pol gledaju isključivo kao na seksualne objekte, to rade i same žene, verovali ili ne.

Najnovije istraživanje naučnika sa Univerziteta” Université libre de Bruxelles” o kome piše Tportal, donijelo je iznenađujuće rezultate koji pokazuju da i žene doživljavaju druge žene kao seksualne objekte, a da tome uveliko doprinose oglašivači koji vole da žene prikazuju upravo u takvom svetlu i to već decenijama.

Istraživanje je sprovedeno tako da su ispitanicima prikazivane fotografije muškaraca i žena u seksi pozama i donjem rublju, koje su onda oni ocenjivali.

Nakon niza testiranja i odgovaranja na pitanja, naučnici su uočili da se žene u donjem rublju, za razliku od muškaraca, prepoznaju kao seksualnu objekti, i to nezavisno od toga u kakvoj su pozi bile i kako je fotografija bila postavljena. Posebno je iznenadilo što su i same žene procenjivale žene na fotografijama kao seksualne objekte.

Neki veruju da je to zato što su i žene izložene stalnim porukama o tome da je primarna funkcija žene fizički izgled i seksualnost, pa su i same na taj način počele da doživljavaju druge žene. Ovi naučnici najavljuju još jedno istraživanje kojim će pokušati da saznaju kako se društvo ponaša prema ženama, uzimajući u obzir poslednja otkrića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.