Milićević: Pesak u hlebu diverzija radnika u mlinu

Generalni direktor i većinski vlasnik kruševačke kompanije „Plima pek“ Božin Milićević izjavio je na konferenciji za novinare da se u toj firmi 23. juna dogodila diverzija − ubačeni su pesak i drugi predmeti u testo za hleb, a za to je optužio radnike u mlinu. On je dodao da su zbog toga sa posla suspendovana 24 radnika u mlinu i 16 radnika obezbeđenja. „Zaposleni sada zarađuju oko 16.000 dinara, što je više od 18 odsto u odnosu na oktobar 2005. godine, kada je preduzeće privatizovano“, izjavio je on. Ovoj diverziji, prema njegovim rečima, prethodila su tri slučaja kršenja radne discipline i energične intervencije tržišne inspekcije, a potom i menadžmenta kompanije.

Šezdeset tona kontaminiranog brašna je izdvojeno iz procesa proizvodnje, a obezbeđene su nove količine hlebnog žita iz Batajnice. Ukupna šteta iznosi oko 1,8 milion dinara, a nadoknadiće je zaposleni, u prvom redu iz proizvodnje. O incidentu su obavešteni nadležni državni organi, a protiv N. N. lica su podnete krivične prijave. Sa odgovornih dužnosti smenjeni su rukovodioci, pojačana je kontrola rada i kvaliteta proizvoda u svim segmentima kompanije.

Bivše preduzeće „Branko Perišić“, koje se sada zove „Plima M“, zatekli smo u katastrofalnom stanju, u svakom pogledu“, rekao je Milićević, ističući da su preduzete energične mere da se preduzeće oslobodi haosa. Izvinjavajući se sugrađanima, potrošačima, zbog svega, direktor je dodao da su oni koji su izveli tu diverziju mogli da mu upale auto, ali nisu smeli deci Kruševca i okoline da ubacuju pesak u hleb. (Tanjug – “Pregled”)

Pogledajte još