Koji to đavo tera muškarce na prevaru?

0

Pitate se šta to tera jači pol na prevaru? Istraživanja pokazuju da se muškarci suočavaju sa stalnim stresom kada njihova partnerka insistira na začeću.

Insistiranje žene na detetu moglo bi je udaljiti od partnera, ali i “inspirisati” ga na prevaru. Najnovije istraživanje pokazuje da je jedan od deset muškaraca imao aferu zato jer je njegova partnerka insistirala na trudnoći u razdoblju kada nije bio za to. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 400 muškaraca otkriva i da ih tada često pogađa impotentnost.

Vrlo je dobro i korisno to što su parovi danas svesni činjenice da se dete može začeti svega nekoliko dana, odnosno kad žena ovulira. Ali, opsesivna nastojanja da se zatrudni nikako nisu dobra. Žena u želji da postane majka može vršiti snažan pritisak na muškarca, a potom on oseća veliki stres jer delom smatra da ima neki problem“, prokomentarisao je rezultate istraživanja naučnik sa Univerziteta Šefild.

Kako naglašavaju stručnjaci, ključ uspeha parova je u opuštenosti. Ako žele da imaju dete, treba da pokušavaju, ali ne treba od toga da prave opsesiju koja će učiniti više štete nego koristi. “Priroda se ne može ni požuriti, a ni prisiliti“, zaključili su stručnjaci.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.