Koji to đavo tera muškarce na prevaru?

Insistiranje žene na detetu moglo bi je udaljiti od partnera, ali i "inspirisati" ga na prevaru. Najnovije istraživanje pokazuje da je jedan od deset muškaraca imao aferu zato jer je njegova partnerka insistirala na trudnoći u razdoblju kada nije bio za to. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 400 muškaraca otkriva i da ih tada često pogađa impotentnost.

"Vrlo je dobro i korisno to što su parovi danas svesni činjenice da se dete može začeti svega nekoliko dana, odnosno kad žena ovulira. Ali, opsesivna nastojanja da se zatrudni nikako nisu dobra. Žena u želji da postane majka može vršiti snažan pritisak na muškarca, a potom on oseća veliki stres jer delom smatra da ima neki problem", prokomentarisao je rezultate istraživanja naučnik sa Univerziteta Šefild.

Kako naglašavaju stručnjaci, ključ uspeha parova je u opuštenosti. Ako žele da imaju dete, treba da pokušavaju, ali ne treba od toga da prave opsesiju koja će učiniti više štete nego koristi. "Priroda se ne može ni požuriti, a ni prisiliti", zaključili su stručnjaci.

Pogledajte još