Stanković: Mogu da pomognem reprezentaciji

Iskusni prvotimac milanskog Intera je po sopstvenoj, ali i želji selektora Siniše Mihajlovića, došao u kamp državne reprezentacije u Staroj Pazovi i prisustvovao današnjem prvom treningu pod vođstvom novog kormilara.

"Neću više igrati za reprezentaciju. Znam da se o tome dosta pisalo u poslednje vreme, a ja nisam želeo da demantujem glasine, jer sam svoju odluku saopštio mnogo ranije i Mihajlović je upoznat s njom. Znam da je rekao da bi voleo da me vidi uz reprezentaciju zato što dobro poznajem ove momke. Nije tajna, voleo bih da budem tu kad god mi mogućnosti dozvole", izjavio je Stanković, koji je odigrao 102 utakmice u nacionalnom dresu.

"Eto, biću već u Sent Galenu, za utakmicu protiv Španije. Ipak, treba još jednom jasno naglasiti - Mihajlović je selektor i sve odluke su prepuštene njemu, a ja sam tu da pomognem koliko mogu na neki drugi način", naglasio je Stanković.

S obzirom da je pre 17 dana operisao tetivu, Stanković je sa zadovoljstvom istakao da oporavak teče po planu. "Prošle su skoro tri nedelje od operacije. Ostavio sam već štake, biću u Milanu do kraja maja, a potom idem na odmor. Plan je da se vratim 3. ili 4. jula, kako bih se odazvao na početak priprema. Oporavak posle ovakve operacije, kako su mi rekli, traje oko dva i po meseca", naveo je on i potvrdio da sigurno ostaje u Interu.

"Pričao sam sa trenerom Stramaćonijem, na istoj smo liniji. On odlično radi, ima kristalno jasne ideje i toga se drži, a koliko sam čuo, predsednik Morati se sprema da ovog leta osnaži ekipu i da su u najavi značajna pojačanja", objasnio je Stanković, naglasivši da je da je pun optimizma kada je u pitanju budućnost srpske reprezentacije.

"Mogu da pričam o onima sa kojima sam igrao, koje dobro poznajem. Ipak, i sve ostale igrače sam gledao ili u klubovima ili u reprezentaciji. Reč je o fenomelanoj selekciji iz koje će Mihajlović da izvuče maksimum. Kažem to, jer znam njegov karakter. Garantujem da će da uloži 150 odsto sebe u rad reprezentacije, samo da se ode u Brazil", zaključio je Stanković.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još