Karadžić zadovoljan sastancima sa UEFA i FIFA

BEOGRAD, 23. maja 2012. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je u sredu u Budimpešti da je zadovoljan što će Izvršni komitet UEFA i Izvršni komitet FIFA ponovo razmatrati odluku da li Kosovu treba da se odobri da igra prijateljske utakmice.

"Uveren sam da smo danas na najbolji način obavili diplomatsku misiju. Nastavićemo da se borimo i očekujemo na tom putu i solidarnu podršku svih, a pre svega čelnika FIFA", rekao je Karadžić posle sastanka.

Kako se navodi na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, Karadžić je istakao da "posebno raduje i hrabri dobijena podrška od ogromne većine predstavnika evropskih saveza".

U Budimpešti su danas održani sastanci predstavnicima UEFA i FIFA, kojima su prisustvovali i predstavnici delegacije FS Srbije.

Kako se navodi na sajtu, "apsolutno je istaknuto da nikakvog prijema u članstvo UEFA i FIFA takozvanog FS Kosova neće biti, jer je jedna takva odluka precizirana Statutom UEFA, prema kome je prijem novih članica moguć samo kao medjunarodno priznatih država od strane Ujedinjenih nacija".

Pogledajte još