Filip Krajinović novo tenisko čudo

SOMBOR , 21. novembra 2008.- Filip Krajinović (15) se posle serije turnira u Francuskoj i Italiji popeo na treće mesto Evropske teniske liste! 

Njegov način igre, autentični šmek i vanserijski talenat zapao je za oko čuvenom Niku Bolitjeriju, pa će mladi Somborac za 10 dana otputovati u njegovu akademiju na Floridi. Tamo će se naredne tri godine pripremati za upad u vrh ATP liste. 

Novo tenisko čudo iz Srbije, kako ga već nazivaju poznavaoci ovog sporta, pripremaće se na Bolitjerijevoj IMG akademiji, kroz koju su prošli Monika Seleš, Jelena Janković, Beker, Agasi, Šarapova...
- Naviknut sam već na boravak van kuće. Jednostavno ovo još moram izdržati, jer od rada u ove tri godine mnogo toga zavisi. Engleski sam davno savladao, a do odlaska se u Srbiji moram upisati u srednju školu, odakle ću se prebaciti na sportsku akademiju na Floridi - kaže Krajinović za „Blic“, još umoran od turnira i puta. 

Na poslednja četiri turnira, igrajući sa najbolji igračima svoje generacije, upisao je jedno finale i dva polufinala. Samo ga je španski igrač broj jedan Karlos Boluda dva puta pobedio.
- Igrali smo na hardkor betonskim terenima, što trenutno njemu više odgovara. U ovom momentu on je ubedljivo najspremniji igrač u našoj generaciji. Nismo igrali na šljaci, a to je moj teren, baš na toj podlozi sam odrastao na ŽAK-u, a tu mi se neće provući. Tek ćemo mi igrati zapravo - obećao je Krajinović. 

„Veza“ sa najslavnijom teniskom akademijom IMG započeta je prošle zime na Oranžbolu. Naredne dve nedelje Filip je kroz treninge na akademiji samo potvrdio svoju klasu i „naterao“ čuvenog kouča da potpišu trogodišnji ugovor. 

Do punoletstva Filip će živeti u Bredtaunu, najprestižnijoj sportskoj akademiji na svetu. Dnevno će trenirati šest sati, a na svaka tri meseca oblačiće novu kolekciju „najki“, sa kojima će parafirati saradnju po dolasku u SAD.
U subotu će debitovati za seniorski sastav somborskog ŽAK-a u prvom kolu Druge lige, a već naredne nedelje otputovaće sa ocem u Ameriku. 

Ana mi je baš OK! 

Filip - Fića Krajinović nikada nije izgubio meč u Srbiji od vršnjaka ili godinu starijih igrača. Višegodišnji je prvak države. Omiljeni igrač mu je Federer. Igra „vilson“ reketima, desnoruk je, a najviše voli bekhend.
- Sa Novakom Đokovićem sam igrao jednom prilikom. Cenim ga kao igrača i dopada mi se uglavnom kako igra. Ana Ivanović mi je baš OK! Volim njen stil igre, a moram priznati i da je slatka. Janka Tipsarevića znam kroz priče mojih teniskih prijatelja. Gotivan mi je i drago mi je da je uspeo da se izbori za mesto među prvih sto - kaže Krajinović.

Blic
22.11. 2008.

Pogledajte još