Novi Bajagin CD album i knjiga izlaze 6. juna!

CD ćete moći da kupite po ceni od samo 450 dinara na kioscima i prodajnim mestima kompanije Novosti u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

"Novi album izlazi na malo drugačiji način nego što su ljudi navikli. Izdajemo knjigu pesama, napravio sam izbor nekih od mojih najboljih pesma, plus ove nove, i ta zbirka se zove 'Vodič kroz snove', a uz nju dobijete novi album 'Daljina, dim i prašina. Cena je ultrapopularna jer znamo da su vremena teška", kaže Bajaga.

Kompanija Novosti izdavač je knjige "Vodič kroz snove", koja na ćirilici sadrži sedamdesetak Bajaginih pesama iz svih delova karijere, brojne fotografije i predgovore uticajnog rok i kulturnog poslenika Pece Popovića, dramskog pisca Dušana Kovačevića i književnog kritičara Aleksandra Jerkova.

Suizdavači CD-a "Daljina, dim i prašina" su menadžment Bajage i Instruktora, promoterska kuća Long Play i kompanija Novosti. CD "Daljina, dim i prašina" i latiničnu verziju zbirke "Vodič kroz snove" za ostatak bivše Jugoslavije objaviće istovremeno zagrebački Dallas Records.

Detalje izlaska novog albuma i knjige, Bajaga je otkrio u petak uveče gostujući sa Instruktorima u jubilarnom 100. izdanju izuzetno gledane talk-show emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" Prve srpske televizije.

U emisiji voditelja Ivanovića, Bajaga i Instruktori su potpomognuti gostujućom duvačkom sekcijom, pratećim pevačicama i ženskim gudačima premijerno izveli čak trećinu novog albuma - fanovi beogradskog benda su najpre mogli da čuju "Suzu", poletnu stvar sa soul duvačima i lepim ženskim pratećim glasovima čija je glavna poruka sadržana u stihu "vredi se boriti zbog ljubavi".

"Mala uska haljina" kao da potiče iz tridesetih godina prošlog stoleća, kada u doba prohibicije u Nju Orleansu u nekom baru u sitne noćne sate džezeri polupijano sviraju. Bajaga peva: "Pukle su mi na gitari žice sve, ostale mi ove čet'ri debele".

Na kraju stigla je naslovna pesma novog albuma "Daljina, dim i prašina" - lagana, prozračna stvar kroz koju zvone akustične gitare, uz elegantnu pratnju gudača u aranžmanu Kornelija Kovača. Bajaga opisuje život kao putovanje na kom "nikad ne znaš kol'ko traje let, koliko je dana dosta da upoznaš svet".

"Dve godine smo radili album, ali nismo bili dve godine u studiju. Svirali smo turneje i po jednu-dve pesme snimali. To je najbolji način. Mislio sam da će album biti i malo ranije, ali uvek to bude kasnije nego što planiraš. Radio sam muziku i tekstove, a aranžmane radimo zajedno, i sa producentom Vojom Aralicom", rekao je Bajaga.

Novi album Bajage i Instruktora je najpre najavljen jesenas moćnom rok baladom "Ako treba da je kraj", koja je na Jutjubu stigla do ukupno skoro 500.000 poseta.

Nedavno je stigao i drugi singl "Vreme", za koji je spot uradio hrvatski režiser Žare Batinović

Pogledajte još