Partizan za poen lošiji od CSKA

BEOGRAD, 26. novembra 2008. (Beta) - Košarkaši Partizana izgubili su u sredu u Beogradu od moskovskog CSKA sa 62:63 (17:19, 13:15, 22:18, 10:11) u petom kolu Grupe D Evrolige. 

Pobedu aktuelnom šampionu Evrope doneo je Slovenac Erazem Lorbek, koji je 35 sekundi pre kraja pogodio jedno slobodno bacanje. 

"Crno-beli" u poslednjem napadu nisu uspeli da stignu do pobede, iako su ka košu protivnika šutirali Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Žarko Rakočević i Uroš Tripković. 

Najefikasniji u timu Partizana bio je Tepić sa 14 poena, dok je Novica Veličković dodao još 10. 

Lorbek i Zoran Planinić postigli su po 11 poena za CSKA, a po 10 su ubacili Ramunas Šiškauskas i Nikos Zisis.
 
Partizan je sa mnogo skupljim timom CSKA igrao potpuno ravnopravno, iako je imao dosta problema u napadu, pre svega sa šutem za tri poena, što se posebno videlo u prvom poluvremenu u kome su "crno-beli" pogodili samo jednu od 10 trojki. 

Odbrana Partizana, međutim, funkcionisala je odlično, kao i skok pod oba koša. 

CSKA je, ipak, dominirao većim delom utakmice, a do prve osetnije prednosti stigao u sedmom minutu druge četvrtine, kada je posle trojke Šiškauskasa poveo sa 29:21.

Domaći su u tom delu igre, do poena Šiškauskasa, postigli samo četiri poena, ali je taj loš period prekinula trojka kapitena Petra Božića, prva na utakmici za Partizan.

Gosti su vođstvo čuvali sve do samog finiša treće četvrtine, kada je trojka Tripkovića u poslednjoj sekundi te deonice Partizanu donela izjednačenje od 52:52. 

Veličković je u prvom napadu poslednje deonice Partizanu doneo i prvo vođstvo posle prve četvrtine (54:52), ali je potom usledio novi period neefikasne igre "crno-belih", koji više od pet minuta nisu postigli koš. 

CSKA je za to vreme uspeo da ponovo preuzme vođstvo (60:54), ali je sama završnica meča bila vrlo neizvesna, pošto su novi poeni Veličkovića doveli do još jednog izjednačenja - 62:62. 

Poena nije bilo dok sudije, posle promašene trojke Planinića, nisu svirale ličnu grešku Rašiću zbog navodnog povlačena Lorbeka. 

Slovenac je pogodio jedno slobodno bacanje za vođstvo CSKA od 63:62, a potom su se košarkaši Partizana ispromašivali u poslednjih 35 sekundi, pa je ruski tim ostao jedini neporaženi u Evroligi. 

Partizanu je, sa druge strane, poraz od CSKA treći u sezoni u kojoj su zabeležene i dve pobede.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su njegovi izabranici pružili veoma dobru partiju. "Večeras se pokazalo koliko je mala granica izmedju velike tuge i velike sreće u sportu", istakao je Vujošević. 

Trener CSKA, trofejni italijanski stručnjak, Etore Mesina čestitao je igračima prvaka Evrope na pobedi "u sjanjom ambijentu".
"Nikada nije bilo lako trijumfovati u Pioniru, a večeras nam je to pošlo za rukom jer smo odigrali jako dobro", zaključio je Mesina.

Partizan - CSKA 62:63

Partizan: Lučić, Tepić 14, Milošević 4, Rašić 5, Tripković 8, Veličković 10, Lazmi 6, Aleksić, Božić 6, Rakočević 4, Veseli 1, Vranješ 4. 

CSKA:
Zizis 10, Kejru, Smodiš 9, Šiškauskas 10, Lorbek 11, Savrasenko, Lengdon 6, Kaun, Krijapa 4, Planinić 11, Moris 2

Pogledajte još