fbpx

Snima se... "Mamaroš"!

Nakon višegodišnjih priprema, reditelj, scenarista i producent Momčilo-Moma Mrdaković počeo je snimanje svog debitantskog filma "Mamaroš"

Scenario filma “Mamaroš” na duhovit način opisuje sudbinu mladog Beograđanina i njegove majke. U jeku bombardovanja Beograda, na misteriozan način on dobija "zelenu kartu" za useljenje u SAD. Nevoljno se odlučuje, ali ipak kreće na put do američke ambasade u Budimpešti, preko granice za koju nema valjana dokumenta. Uspeva uz pomoć svojih prijatelja da ilegalno pređe granicu i konačno stiže u Budimpeštu, gde ga u ambasadi očekuje neprijatno iznenađenje. Njegova majka, jedini živi rođak, ne može da dobije dozvolu da mu se pridruži. Posle niza nesvakidašnjih događanja, majka i sin ipak stižu u Njujork. Sve dileme nestaju. Početak u tuđini podseća na dane koje su ostavili kod kuće, nedostaju samo bombe, ali na sreću za kratko. "Zelena karta" je donela sreću jednoj novoj/staroj ljubavi. Događaji u Beogradu, Budimpešti i Njujorku opisuju okolnosti za koje se u životu obično kaže da su filmske priče jer su neobične. Na sreću ovog filma, gledaoci će na kraju prepoznati i priznati da se slične stvari događaju i u realnom životu, možda i njima samima. 

Ova apsurdno komična priča okupila je zvezde domaćeg glumišta: Miru Banjac, Bogdana Diklića, Anitu Mančić, Gorana Radakovića, Sergeja Trifunovića i druge. Ali, u filmu će se pojaviti i glumci iz Amerike i Mađarske. Pominje se i ime poznate glumice Sigurni Viver za jednu od epizodnih uloga u ovom ostvarenju.

Film "Mamaroš" će se snimati na lokacijama u Beogradu, Budimpešti i Njujorku.

Inače, Momčilo Mrdaković je  u Los Anđelesu još 2001. godine za ovaj scenario osvojio nagradu "Hartli-Meril".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.