MTV filmske nagrade: "Igre gladi" dominirale, Džoniju Depu nagrada generacije

Film "Igre gladi" (Hunger Games) osvojio je četiri MTV-jeve zlatne kokice, za najbolju mušku i žensku ulogu, koje su dobile zvezde filma Dženifer Lorens i Džos Hačerson, Elizabet Benks za najbolju transformaciju, i nagradu za najbolju borbu.

Film "Igre gladi" osvojio je četiri od osam nominacija ali ostalo je i nagrada za druge filmove. Dobitnike biraju obožavaoci preko interneta.

Tako je film "Hari Poter i relikvije smrti - drugi deo" (Harry Potter and the Deathly Hallows-Part 2) osvojio nagradu za najbolju glumačku ekipu i najboljeg heroja.

Film "Sumrak saga: Praskozorje - Prvi deo" (Twilight Saga:Breaking
Dawn Part one) proglašen je filmom godine, a zvezde tog filma Kristen Stjuard i Robert Patinson dobili su, četvrtu godinu za redom, nagradu za najbolji poljubac.

Foto galerija sa dodele nagrada
Kristen Stujart se pretvarala da se ljubi sama sa sobom pošto Robert Patinson nije bio prisutan na ceremoniji.

Film "Deveruše" (Bridesmaids) dobio je dve nagrade za najbolju glumu u komediji za Melisu Makarti i za najbolju izvedbu scene za gađenje za prikaz trovanja hranom.

Ceremoniju koju je MTV uživo prenosio vodio je britanski glumac Rasel Brand. On je otvorio veče šalama na račun Majkla Fasbendera koji se skida u filmu "Šejm" i kratkog braka Kim Kardašijan, mada je priznao da je to malo dvolično pošto je i sam podneo zahtev za razvod od pop zvezde Kejti Peri posle 14 meseci braka.

Džoni Dep dobio je MTV verziju nagrade za životno delo, MTV nagradu generacije. Umesto govora Dep je odsvirao nešto sa grupom "Black Keys". Nagradu su 48-ogodišnjem Depu uručili Stiven Tajler i Džo Peri.

"Ovo je kao da dobiješ nagradu izađi-iz-ovog posla", rekao je Džoni Dep.

Među drugim dobitnicima bila je Šaijlin Vudli za ulogu u filmu "The Descendants" i Dženifer Aniston kao najbolja nevaljalica na platnu za film "Horrible Bosses" (Užasni šefovi).

LOS ANĐELES, 4. juna 2012.
(Beta-AP)

Pogledajte još