Hemofarm pobedio, ispustio ubedljiv trijumf

VRŠAC, 2. decembra 2008. (Beta) - Košrkaši Hemofarma zabeležili su prvu pobedu u Evrokupu, pošto su u Vršcu pobedili češki Nimburk sa 82:74 (20:20, 22:14, 22:16, 18:24) u drugom kolu grupe H.

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Boban Marjanović sa 19 poena i 11 skokova, dok je Stefan Marković dodao 17 poena. Nimburk su predvodili Džastin Grej sa 17 i Artur Li sa 16 poena.

Posle izjednačene prve četvrtine, Hemofarm je u drugom delu prvog poluvremena uspeo da dodje do vođstva od 11 poena razlike, 37:26.

Vrščani su do tog rezultata došli zahvaljujući seriji 9:0, a do preokreta u igri došlo je kada je na mestu centra Vladana Vukosavljevića zamenio Marjanović.

Hemofarm je u drugom poluvremenu jakom odbranom stvarao kontre i polukontre kojima je uvećavao prednost sve do 32. minuta kada je bilo 69:50.

Nimburk je ipak do kraja meča uspeo da smanji rezultat i tako izbegne veći poraz i sačuva dobru koš razliku.

Trener hemofarma Stevan Karadžić rekao je da je ovo izuzetno važna pobeda u trećoj uzastopnoj teškoj utakmici njegovog tima.

"Imali smo previše izgubljenih lopti, realno je bilo da se ova utakmica završi sa većom razlikom. Generalno sam zadovoljan, igrači su pružili sve od sebe", rekao je Karadžić.

Trener Nimburka Muli Kacurin ocenio je da je domaćin večeras bio bolji tim.

"Imali smo problem sa odbranom u drugom delu druge četvrtine, a treći period igre obeležile su oscilacije, timovi su nazimenično imali inicijativu. Za centra Bobana Marjanovića nismo imali rešenja. Pokušaćemo bolje idući put", rekao je Kacurin.

Pogledajte još