Partizan se porazom u Sevilji oprostio od Evrope

BEOGRAD, 3. decembra 2008. (Beta) - Fudbaleri Partizana večerašnjim porazom u Sevilji (3:0) od istoimene ekipe završili su takmičenje u Grupi D lige kupa UEFA.

Dvostruki strelac bio je Brazilac Luis Fabijano u 32. (penal) i 73. minutu, a gol je postigao i Renato u 48. minutu.

Partizan je takmičenje okončao sa četiri poraza, pošto su "crno-beli" prethodno izgubili od Sampdorije, Štutgarta i Standarda.

U drugoj večerašnjoj utakmici ove grupe belgijski Standard je na svom terenu savladao italijansku Sampdoriju sa 3:0.

Već u osmom minutu povredio se fudbaler Partizana Almani Moreira, pa je trener "crno-belih" Slaviša Jokanović u igru ubacio Đorđa Lazića.

U 18. minutu Kanute i Konko su pokušali duplim pasom da dođu do šanse za gol, ali su odbrambeni igrači Partizana u poslednjem trenutku dobro reagovali i otklonili opasnost.

Iako nije imala izglednijih prilika za pogodak, Sevilja je u 32. minutu došla do vođstva.

Hesus Navas je sa desne strane ušao u kazneni prostor Partizana, gde ga je oborio Ivan Obradović, a sudija Hrinjak je pokazao na "belu tačku".

Siguran izvođač penala bio je Luis Fabijano, koji je loptu poslao u jednu, a golmana "crno-belih" Mladena Božovića u drugu stranu.

Penal za Sevilju, Obradović srušio Hesusa Navasa u kaznenom, Luis Fabijano u 33. minutu vodi sa 1:0, vara Božovića

Domaćin je sledeću šansu imao u 40. minutu, kada je posle centaršuta Enca Mareske sa desne strane, Fabijano pokušao glavom, ali je Božović dobro intervenisao.

Sevilja je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, a u 48. minutu domaćin je došao do drugog gola, posle snažnog i preciznog udarca Renata sa 25 metara, koji Mladen Božović nije uspeo da zaustavi.

U 64. minutu domaći tim mogao je da postigne i treći pogodak, ali je Božović zaustavio udarce Alda Dušera i Luisa Fabijana.

Stalne napade u drugom poluvremenu Sevilja je "krunisala" i trećim golom, koji je u 73. minutu postigao Luis Fabijano i postavio konačan rezultat.

Stadion: Sančez Pishuan Sudije: Hrinjak (Slovačka), Sliško (Slovačka), Somolani (Slovačka). Žuti kartoni: Lazić, Petrović

Sevilja: Palop, Eskude, Dragutinović, Prijeto, Konko, Navas (Navas 84'), Dušer, Mareska (Romarik 78'), Renato, Kapel (De Mul 70'), Luis Fabijano.

Partizan: M. Božović, Stevanović, Knežević, Jovanović, Obradović, Tošić, Fejsa, Petrović (Bogunović 69'), Ljajić, Moreira (Lazić 8'), Dijara. 

Pogledajte još