Maradona: Nemačka je moj favorit

"Nemačka je moj favort na turniru. Pobedili su sve utakmice u kvalifikacijama. Lev dobro poznaje svoje igrače i Švajnštajger i ostali trebalo bi da se plasiraju u četvrtfinale bez problema. Odbrana predvođena Lamom, Badštuberom i Nojerom neće primiti mnogo golova", napisao je Maradona u kolumni za list Tajms of Indija.

Nemačka je pre četiri godine izgubila u finalu Evropskog prvenstva od Španije sa 1:0, ali Argentinac smatra da selekcija aktuelnog evropskog i svetskog prvaka neće moći da ponovi uspeh.

"Selektor Del Boske može da se uzda u svetske prvake da će lako proći grupu. Španija je favorit, ali će igrati bez povređenih Davida Vilje i Karlesa Pujola", istakao je Maradona.

Trener El Vasla iz Dubaija ocenio je da reprezentacija Italije "još traži svoj identitet, iako je predvode vezista Andrea Pirlo i napadači Baloteli i Kasano".

"Selektor Prandeli moraće dobro da podstakne svoju ekipu, kako bi osvojili bodove i dobili utakmice", dodao je Maradona.

Evropsko prvenstvo u fudbalu počeće večeras utakmicama Grupe A, između Poljske i Grčke (u 18.00) i Češke i Rusije (20.45), a trajaće do 1. jula, kada je finale u Kijevu.

Beta

Pogledajte još