Sporazum sa Prištinom na uštrb Srba

ZVEČAN, 8. juna 2012. (Beta) - Načelnik Kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković izjavio je u petak da su sporazumi postignuti sa Prištinom u Briselu "na uštrb srpske zajednice na severu Pokrajine i uopšte na uštrb Srba i ostalih nealbanaca na Kosovu i Metohiji".

Nedeljković je za Televiziju Most iz Zvečana kazao da je imao uvid u dokumentaciju o postignutim dogovorima u Briselu, i dodao da "želi da veruje da i na kraju tunela ima svetlosti".

"Želim da verujem ovoj izjavi (šefa pregovaračkog tima) Borka Stefanovica da sporazumi koji su postignuti u Briselu ne važe za sever Pokrajine", rekao je Nedeljković, kadar Demokratske stranke.

Stefanović je u četvrtak kazao da su Priština i deo medjunarodne zajednice zloupotrebili sporazum o slobodi kretanja i da zamena registarskih tablica vozila nije dogovorena za sever Kosova gde su Srbi većina.

Komentarisuci izjavu šefa pregovarackog tima Beograda o tome da su predstavnici Srba upoznati sa svakim detaljem dogovora, Nedeljković je rekao da čelnici sa severa Kosova "nikada zvanično nisu upoznati sa svim detaljima postignutih dogovora pregovaračkih timova Beograda i Prištine o Kosovu".

Pogledajte još