Pokušaj kupovine odbornika u Bujanovcu

BUJANOVAC, 9.juna 2012.(Beta) - Predstavnici pojedinih albanskih opozicionih stranaka u Bujanovcu pokušali su da kupe odbornike nudeći im po 30.000 evra kako bi sprečili formiranje multietničke lokalne vlasti, preneo je u subotu vranjski OK Radio.

Najmanje dvojica Srba i dvojica Albanaca su, kako tvrdi taj radio, imali zadatak da u četvrtak uveče, 12 časova pre početka konstitutivne sednice Skupštine opštine Bujanovac, kupe nekoliko odbornika iz redova koalicije koja je formirala novu lokalnu vlast u toj opštini.

Prema koalicionom dogovoru, vladajuću većinu u Bujanovcu u naredne četiri godine činiće Demokratska partija Nagipa Arifija sa 12 odbornika, Grupa gradjana "Stojanča Arsić" sa pet i koalicija "Izbor za bolji Bujanovac" koju čine Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i Grupa gradjana "Sveti apostol Pavle", sa četiri odbornika.

U opoziciji u Bujanovcu su Partija za demokratsko delovanje čiji je lider Riza Haljimi, koja ima devet odbornika, Pokret za demokratski progres Jonuza Muslijua sa šest odbornika, Demokratska unija Albanaca Mejdi Zećirija sa tri odbornika i Srpska napredna stranka (SNS) sa dva odbornika.

Albanske stranke su na lokalnim izborima 6. maja u Bujanovcu osvojile ukupno 30, a lokalni parlament ima 41 mesto.

Pogledajte još