Haos zbog nereda navijača u Varšavi

Prema prvom bilansu policije povređeno je sedam Poljaka, dva Rusa i jedan Nemac.

Poljska policija uspela je da u kordonu do stadiona sprovede glavninu od oko 5.000 u crveno obučenih ruskih navijača koji su želeli da proslave i ruski praznik, Dan Rusije.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča poljskih i ruskih huligana

Već na početku marša pojavila se grupa od oko sto poljskih huligana a tokom cele trase grupice su pokušavale da napadnu ruske navijače koji im nisu ostajali dužni.

Poljska policija nekoliko puta je intervenisala i rasterivala sukobljene grupe vodenim topovima, suzavcem i gumenim mecima, javili su poljski mediji.

"Prema našim informacijama grupa od oko 100 huligana, i poljskih i ruskih, pokušavala je da izazove sukobe. Policija im to nije dopustila", kazao je novinarima portparol Glavne komande poljske policije Marijuš Sokolovski.

Na vesti o izgredima ruskih huligana i tučama s poljskim, u Varšavu je hitno krenuo savetnik ruskog predsednika Vladmira Putina, Mihail Fedotov.

"Stižu uznemirujuće informacije o sukobima navijača dve zemlje. Treba smiriti situaciju i ne treba dopustiti izgrede", kazao je Fedotov radiju Eho Moskve, javljaju poljski mediji.

Ruski navijači u pohodu održali su obećanje dato vlastima Varšave i gradonačelnici Hani Gronkjevič Valc i nisu provocirali Poljake komunističkim simbolima i simbolima nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Jednu zastavu sa srpom i čekićem koja se zavijorila na početku marša vrlo brzo su sklonili.


Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.