Japanski naučnici otkrili formulu za uspeh filma

0

Otkriće japanskih naučnika sa univerziteta "Tottori" možda će promeniti filmsku industriju zauvek. Navodno, oni su pronašli "alat" pomoću koga se predviđa da li će neki film "razbiti boksofis" i pre nego što ugleda "mrak" bioskopskih sala.

Matematički model, pomoću koga se izračunava potencijalni uspeh ili neuspeh nekog filmskog ostvarenja, utemeljen je na upoređivanju količine novca utrošenog na marketing pre prvog “buzza” koji u medijima izazove taj film u odnosu na to koliko je “priče” na društvenim medijima uloženo izazvalo.

Japanski naučnici sa univerziteta “Tottori” svoju ideju su testirali na filmovima “Da Vinčijev kod”, “Spajdermen 3” i “Avatar”, piše “The New York Post”.

Rezultati su bili prilični tačni, što znači da bi ponuđeni matematički model zaista mogao da omogući vrlo precizna predviđanja o tome koliko će neki film biti uspešan, čak i pre njegovog prikazivanja – kaže se u izjavi Instituta za fiziku u tekstu objavljenom u časopisu “Journal of Physics”.

Tim naučnika se nada da će ovaj matematički model plasirati na tržište online distribucije muzike, organizacije događaja, grickalica i gaziranih pića.

Pa… i ima neke logike, zar ne?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.