Portugalci i Španci samouvereni pred polufinale

Te dve selekcije ponovo će se sastati u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, sutra u 20.45 u Donjecku.

"Moramo da budemo svoji i ne bi trebalo da menjamo način igre samo zato što se sastajemo sa aktuelnim evropskim i svetskim prvakom", rekao je odbrambeni igrač Portugala Žoao Pereira.

Njegov saigrača iz veznog reda Kuštido kazao je da su glavni aduti Portugala "brzi napadi i Kristijano Ronaldo".

"Naša 'oružja' nisu tajna... Nadam se da će ovo biti godina Portugalaca", dodao je.

Kristijano Ronaldo se u dosadašnjem delu turnira sa tri gola istakao kao najbolji igrač Portugala, dok je u timu Španije drugačija slika. Svetski i evropski prvaci mnogo više se oslanjaju na timski rad.

"Veoma smo sigurni u svoju igru i puni samopouzdanja. Igrati timski je najbolji način da se zaustavi protivnik. Selektor (Visente del Boske) nam daje puno slobode i veruje u nas, tako da ćemo nastaviti kao do sada", rekao je dvostruki strelac za Španiju u četvrtfinalu protiv Francuske (2:0) Ćabi Alonso.

Duel Portugala i Španije svetski mediji proglasili su za "mali El klasiko", pošto se u dve reprezentacije nalazi veliki broj igrača Real Madrida i Barselone.

Od Realovih fudbalera za Portugal igraju Kristijano Ronaldo, Pepe i Fabio Koentrao, a od Barseloninih za Španiju Andres Inijesta, Ćavi Ernandez, Žerar Pike, Serhio Buskets i Sesk Fabregas.

Iz madridskog kluba tu su i španski reprezetnativci Iker Kasiljas, Serhio Ramos, Ćabi Alonso i Alvaro Arbeloa.

U drugom polufinalu, u četvrtak u Varšavi, sastaće se Nemačka i Italija.

Beta

Pogledajte još